Voor de Kamer van Koophandel zijn wij op zoek naar een Domein Architect Registers Backend.

Omschrijving opdracht:
KVK voert een digitaliseringsstrategie waarbij de dienstverlening op alle vlakken wordt gedigitaliseerd. Daarom is het continu nodig om veranderingen door te voeren in het IT-landschap en processen. Deze veranderingen worden onder architectuur doorgevoerd. Deze veranderingen en het beheren daarvan worden per bedrijfsdomein uitgevoerd. Voor het domein Registreren Backend zoeken wij een ervaren Domein Architect IT. Binnen dit domein werken de Dev/Ops teams aan het NL Handelsregister, Register natuurlijke personen & adressen, Data service platform (ontsluiten van informatie uit de registers) en Archief van document gerelateerd aan de registers en documenten met financiële informatie. In dit domein ligt de focus naar het realiseren van nieuwe features op door ontwikkelingen om aan (Europese) wetswijzigingen te voldoen en aan het kunnen uitfaseren van legacy.
Als Domein Architect IT heb je een specifiek aandachtsgebied (bedrijfsdomein), waarbinnen je verantwoordelijk bent voor het 'onder architectuur' realiseren van IT veranderingen door bij te dragen aan de besturingsfuncties van het betreffende domein. Niet alles is uitgestippeld en dat heeft zo zijn charme. Je kan veel meedenken en bouwen om de KVK future proof te houden, ook qua architectuur. Je treed op als sparringpartner voor stakeholders en draagt tevens actief bij aan verdere professionalisering van de architectuurfunctie binnen KVK.
Je geeft vorm aan een slimme en samenhangende applicatie -, proces - en informatie architectuur in jouw domein. Je werkt daarbij nauw samen met business- en productowners, informatiemanagers, analisten, en collega-architecten. Je haalt actief informatie op, stemt deze met verschillende stakeholders af en weet deze om te zetten in een gedragen architectuur visie en Solutions en bewaakt vanuit enterprise architectuur kaders de logische volgorde in de roadmap voor het betreffende domein. Je draagt ook bij aan richtinggevende documenten zoals de Referentie Architectuur en epics. Je kunt makkelijk schakelen tussen meerdere initiatieven en weet doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe te werken. Je weet zaken duidelijk en overzichtelijk te documenteren en te presenteren.
Wij vragen WO niveau met aanvullende trainingen op organisatorisch en IT technisch gebied. Ruime ervaring met het vormgeven aan een kernachtige en samenhangende architectuurproducten (just in time and just enough architectuur) om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen van KVK. Dat is de kern van jouw rol als ervaren Domein Architect IT. Architectuur zie jij als stuurinstrument voor ondersteuning bij besluitvorming en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Je weet de gecreëerde architectuurproducten op overtuigende wijze uit te dragen. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve– en adviesvaardigheden.

VOG:
Bij gunning dien je binnen 4 weken na de startdatum een recente VOG aan te leveren.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding.
2. Je bent in het bezit van TOGAF certificering of gelijkwaardig.
3. Je hebt aantoonbare kennis van het zelfstandig maken van een Domein architectuur en Solution Architectuur (PSA).
4. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Architect in een soortgelijke functie.
5. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring in het opzetten van domein architectuur waarbij het domein matig is gedocumenteerd en de enterprise doelarchitectuur nog niet ontwikkeld is.
6. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken in het domein met Registers of vergelijkbare grote databases.
7. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als IT Architect in een grote organisatie (> 1000 FTE) waarbij IT groot bestanddeel van de organisatie uitmaakt.
8. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met werken in een Agile werkomgeving.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het opstellen of meewerken aan Referentie Architectuur.
2. Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met werken als IT Architect bij vergelijkbare overheidsorganisaties.
3. Je bent in het bezit van certificering Archimate.
4. Je hebt aantoonbare kennis van NORA.
5. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het professionaliseren van architectuurfunctie binnen de organisatie.

Competenties:
- Communiceren
- Onafhankelijkheid
- Overtuigingskracht
- Initiatief
- Samenwerken

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Utrecht
Startdatum: 04-10-2021
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 40 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 22-09-2020
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: tussen 27-09-2021 en 30-09-2021

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Keywords: Domein Architect, TOGAF, PSA, Registers, AgileEMPLOYER:

Company:
ICQ Flex Profs
contact person:

type:
contracting, temp job
status:
open
location:
Utrecht
region:
Utrecht
hourly rate:
Marktconform
start date:
04-10-2021
reference:
ITC-ICS10571
duration:
12 months
prolongation:
Yes
hours per week:
40 hours
posted:
09-14-2021 15:53:25