Always on track to the perfect match

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: BTIT28795
Omgeving: Amsterdam
Startdatum: 1 december 2019
Einddatum: 18 juni 2020
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: nog niet bekend.
Sluitingsdatum: vrijdag 15 november om 09.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Medior Informatieanalist (Business Intelligence-specialist) voor 36 uur per week.

Opdracht/functie omschrijving:

Wil jij helpen de beleidsmakers binnen het sociale domein inzicht te geven, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen en hun doelen kunnen halen? Als Business Intelligence-specialist verzamel, orden en combineer jij data uit diverse bronnen. Samen met het Business Intelligence-team bouw je aan het nieuw in te richten gemeenschappelijk datawarehouse. Je modelleert, ontwikkelt en ontsluit nieuwe of uitbreidingen aan bestaande gegevensgebieden volgens de architectuurprincipes. Uiteraard in de inachtneming van de regelgeving rondom privacy en security.

Werkzaamheden:
Het Business Intelligence-team waar jij deel van uitmaakt denkt kritisch mee over gemeentebrede informatievraagstukken en maakt relaties tussen verschillende domeinen inzichtelijk. We werken vanuit de visie van het sociaal domein om de Amsterdammer de best passende hulp te bieden. Deze visie wordt ondersteund met de inzichten op basis van gecombineerde data uit verschillende bronnen. De informatievoorziening van het sociaal domein is volop in ontwikkeling. Aan deze ontwikkeling draag jij bij; je signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties.

De nadruk ligt de komende periode op de realisatie van een geïntegreerd datawarehouse voor het sociale domein. Dit datawarehouse wordt gebouwd volgens de Kimball-methode. Meerdere bronnen uit verschillende afdelingen komen samen in het datawarehouse. Je ontwerpt en test gegevensselecties, integreert en modelleert de data tot betekenisvolle data-producten. Je draagt bij aan de verfijning van de ETL template die gebruikt wordt voor het vullen van het datawarehouse. De ETL ontwikkel je met behulp van BusinessObjects Data Services, waarbij het BI-team gebruik maakt van een OTAP-straat.

Als BI-er maak je de vertaalslag van de processen naar een technische oplossing. Daarom ben je vanaf het begin aangehaakt bij aanpassingen en de doorontwikkeling van applicaties. Om dit voor elkaar te krijgen werk je niet alleen samen met collega BI-ers maar ook met functioneel beheerders, backoffice medewerkers, privacy officers, financials en beleidsadviseurs.

Je bent scherp en analytisch sterk, vraagt door tot je precies weet wat de klant wil en waar jij de antwoorden kunt vinden. Je richt je werk zo in dat je collega BI-ers zonder problemen je werk kunnen overnemen. Daarnaast heb je oog voor datakwaliteit en kom je met verbetervoorstellen. Je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en je weet als geen ander dat samenwerken de sleutel tot succes is. Daarom werk je constructief mee aan de doorontwikkeling van het team en het functioneel beheer van de BI-omgeving.

Functie eisen
KNOCK-OUT:

Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en een minimaal behaald HBO diploma (kopie diploma vereist).
Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het modelleren volgens de Kimball-methode.
Je hebt minimaal 4 jaar ervaring opgedaan met het modelleren van business modellen over verschillende domeinen en bronnen heen.
Je bent beschikbaar vanaf 1 december voor ten minste 4 dagen in de week.
Je hebt minimaal 1 relevante referentie.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met SAP BusinessObjects Data Services (weging 37%),
Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met de Agile-werkwijze Scrum (weging 19%).
Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan bij een organisatie met meer dan 5.000 werknemers (weging 37%).
Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan binnen het gemeentedomein van Onderwijs, Jeugd en/of Zorg (weging 25%).
Competenties:

Samenwerken: Je kunt goed samenwerken en levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat. Je vertoont daarbij een grote mate van zelfstandigheid.
Initiatief: Je onderneemt zelfstandig actie, signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties die bijdragen aan betere organisatieprestaties.
Resultaatgerichtheid: Je neemt concrete doelen als uitgangspunt en houdt hieraan vast totdat het doel bereikt is. Je brengt visie in op het gebied van Business Intelligence zodat er ook doorontwikkeling mogelijk is op de behaalde resultaten.

Keywords:EMPLOYER:

Company:
BlueTrail
contact person:

type:
contracting, temp job
status:
open
location:
Amsterdam
region:
Noord-Holland
hourly rate:

start date:
1 december 2019
reference:
ITC-BTIT28795
duration:
6 months
prolongation:
Yes
hours per week:
36 hours
posted:
11-08-2019 11:03:07