Interim Adjunct Directeur, Meppel

Voor Gemeente Meppel zijn wij op zoek naar een Interim Adjunct Directeur.

Omschrijving opdrachtgever:
Meppel, een stad met een open karakter die voor iedereen wat te bieden heeft. Mooie woonwijken, een binnenstad met een sfeervolle markt en historische gebouwen, leuke evenementen, bedrijvigheid en een prachtige natuurlijke regio op fietsafstand. Op dit moment kent de gemeente Meppel naast de Schouwburg en de Griffie vier afdelingen, namelijk Beleid en Regie, Openbare Ruimte, Klantcontacten en Bedrijfsvoering met daarin verschillende teams.

Omschrijving opdracht:
Het vertrek van enkele afdelingsmanagers biedt voor onze organisatie kansen om vorm te geven aan een andere sturingsconcept. Daarom zoeken we een interim adjunct directeur die samen met de algemeen directeur / gemeentesecretaris de algehele verantwoordelijkheid op zich neemt voor de resultaten van de ambtelijke organisatie van de gemeente Meppel en een belangrijke bijdrage levert aan de doorontwikkeling van de organisatie. Belangrijke pijlers hierin zijn de basis op orde en opgavegericht werken. Daarnaast geef je meer vorm en inhoud aan de doorontwikkeling van het veranderend samenspel tussen raad, college, organisatie en bewoners. Je spart en werkt veel samen met de algemeen directeur. Jouw accent zal liggen op de afdelingen Bedrijfsvoering en Klantcontacten.

Word je enthousiast van deze functie en beschik jij over de capaciteiten om samen met de algemeen directeur, collega teamleiders en enthousiaste medewerkers ontwikkelingen binnen gemeente Meppel verder vorm te geven? Solliciteer dan naar de functie: Interim adjunct directeur (Tijdelijk tot 1 januari 2020, 28 tot 32 uur per week). Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van een aantal teamleiders. Een nauwe samenwerking met de teamleiders is belangrijk om een stabiele bedrijfsvoering en een voorspelbare dienstverlening te kunnen realiseren. Samen met de algemeen directeur en de concerncontroller vorm je het Managementteam van de gemeente Meppel. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur / gemeentesecretaris.

Focus van de opdracht:
- Samen met de algemeen directeur vorm geven aan het vereenvoudigen van de aansturing en besturing van de organisatie.
- Leiding geven aan enkele teamleiders. Daarin nemen de teamleiders de dagelijkse leiding voor hun rekening en samen met jou de verantwoordelijkheid voor de projecten/opgaven van de afdeling.
- Samen met je teamleiders vormgeven van de opgaves in de teams.

Toelichting aantal uur per week:
Uren zijn tussen 28 en 32 uur per week, in overleg in te vullen

Functie eisen (knock-out criteria):
- Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding.
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan, op niveau Afdelingsmanager en/of Directie in de afgelopen 8 jaar in het geven van leiding op strategisch niveau in een complexe bestuurlijke omgeving zoals die van een gemeente.

Functie wensen (gunningscriteria):
- Je beschikt over Academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgerond universitair diploma of een HBO-diploma aangevuld met post-HBO of post academische opleidingen.
- Je hebt ervaring met op strategisch niveau verandertrajecten initiëren en aansturen binnen een gemeentelijke organisatie.
- Je hebt affiniteit met de beleidsterreinen Bedrijfsvoering en /of Klantcontacten.
- Je hebt ervaring met het vormgeven van aansturings- en besturingsconcepten bij een gemeente.

Competenties:
Je vult de algemeen directeur aan, maar daagt hem ook uit en houdt hem scherp. Onderlinge betrokkenheid is belangrijk. Je hebt een verbindende en coachende stijl van leidinggeven en zet die op een prettige wijze in, biedt ruimte, bent initiatiefrijk en innovatief, en ontwikkelings- én resultaatgericht. Daarnaast ben je transparant en open. Je beschikt over netwerkvaardigheden. Verder heb je gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Je beschikt over strategisch denkvermogen. Als laatste beschik je over een leiderschapsstijl die gebaseerd is op natuurlijk gezag.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Meppel
Startdatum: 18-03-2019
Duur: 31-12-2019
Optie op verlenging: ja
Inzet: 28-32 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 21-02-2019
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: donderdag 14 maart tussen 09:00 en 13:00 uur.

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Keywords: adjunct, directeur, gemeente, bedrijfsvoering, managementEMPLOYER:

Company:
ICQ Groep
contact person:
Ron Brussaard
type:
contracting, temp job
status:
open
location:
Meppel
region:
Drenthe
hourly rate:
marktconform
start date:
18-03-2019
reference:
ITC- ICBO01488
duration:
8 months
prolongation:
Yes
hours per week:
32 hours
posted:
02-08-2019 19:32:32
result list  |  previous  |  next  |  all vacancies