Always on track to the perfect match

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: BTIT30601
Omgeving: Odijk
Startdatum: 18 mei 2020 (let op; screeningsperiode van ca. 6-15 weken voorafgaand)
Einddatum: 30 april 2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: Vrijdag 21 februari om 13.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Master Architect Infrastructuur en een Master Architect Applicatie voor 36 uur per week.

Opdracht/functie omschrijving:

De organisatie is op zoek naar een Master Achitect Infrastructuur (fulltime) en een Master Architect Applicatie (fulltime). In een continu veranderende organisatie staan de master architecten aan het roer van de applicatie en technische architectuur van het informatiebouwwerk van de organisatie. Samen met de leiding leid jij als master architect de architecten naar een hoger niveau en zorg je ervoor dat de architectuur passend is voor de organisatie.

Waar ga je werken?
Team Technische Architectuur (TA) vervult de technische ICT-architectuurfunctie en draagt daartoe zorg voor de ontwikkeling, samenhang en borging van de architectuur. TA maakt binnen de kaders van de Enterprise architectuur een vertaling van de gevraagde functionaliteit naar een eenduidige ICT architectuur en ontwikkelt en onderhoudt een meerjarenvisie op de technische en applicatie-infrastructuur, waarin de afzonderlijke componenten van de infrastructuur in samenhang zijn beschreven, zowel in de tijd als functionaliteit gezien (ICT referentiearchitectuur). Hiermee wordt de samenhang van de diverse informatiedragers geborgd en wordt input gegeven voor de release- en implementatieplanning. TA zet architecten in per technologisch vakgebied of productielijn (blauwdrukken, technology roadmaps, projectstartarchitecturen en architectuuradviezen) en bewaakt en toetst de realisatie van het ICT Portfolio.

Het team ondersteunt het managementteam van de Dienst ICT tevens bij het opstellen en bewaken van het ICT Portfolio.

Doelstelling: De Master Architecten hebben de taak om een applicatie architectuur en applicatie landschap neer te leggen waarop de politie de komende jaren haar taken kan uitvoeren.

Taken/werkzaamheden:

Als Master Architect ben je verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en communiceren van architectuur(documenten) en roadmaps naar en voor (hybrid) cloud native en cloud ready applicaties en infrastructuur in nauwe samenhang met andere architectuurlagen. Dankzij jouw inhoudelijke kennis ben jij van onschatbare waarde bij het:

Vormgeven van leiderschap op de applicatie-architectuurlaag, een holistische IT-kijk op te toekomst te creƫren, tientallen specialisten professioneel te begeleiden, ICT gesprekspartner te zijn van de top 50 binnen het korps, strategische IT allianties te smeden met o.a. ketenpartners en leveranciers.
Borgen van communicatie en implementatie van de huidige hybrid cloud strategie en de door jou verder opgestelde applicatie en infrastructuur architectuur.
Vakkundig adviseren van besluitvormingsorganen op strategisch en tactisch niveau t.a.v. (hybrid) cloud (in samenhang met de datacenter strategie).
Voortdurend afstemmen met de collega architecten (IT, business domeinen en enterprise architectuur/ architecten) om een samenhangende architectuur voor de organisatie te bereiken.
Vakmatige taken:

Ontwikkelen, onderhouden en borgen binnen de kaders gesteld door de Directie IV, van de meerjarenvisie op de IV domeinen (IV portfolio) en de daaruit voortvloeiende architectuur op het gebied van software, beveiliging en beheer.
Ontwikkelen, onderhouden en borgen binnen de kaders gesteld door de Directie IV, van de meerjarenvisie op de ICT-infrastructuur (CTO Agenda) en de daaruit voortvloeiende architectuur op het gebied van infrastructuur, software, beveiliging en beheer.
Vertalen stand van de technologie in de markt (trendanalyse) en de status van de technologie in de Rekencentra naar (opdrachten voor) referentiearchitectuur (kaders, functionaliteit en koppelvlakken).
Verkennen technologie en vertalen van ontwikkelingen in de markt en ketenpartners naar het werkveld van de politie.
Adequaat toezien op de naleving en het rapporteren van afwijkingen aan het management van de Dienst ICT.
Bewaken en borgen van de samenhang tussen de infrastructurele, applicatieve, (deel)architecturen en informatie-architectuur met bijzondere aandacht voor beveiliging en beheer.
Advisering van het management van de Dienst ICT op complexe vraagstukken op de raakvlakken van de ICT, kosten, processen en risico's.
Aanspreekpunt voor het managementteam van de Dienst ICT, de Enterprise architecten van de Directie IV en de hoofdarchitecten van de Dienst IM en de Directie Operatie.
Leidinggevende taken: De rol van de Master Architect Applicatie en Master Architect Infra zal in nauwe samenhang en samenwerking worden uitgevoerd met elkaar. Terwijl deze Masterarchitecten zich (80-20) zullen focussen op de holistische view van de architectuurfunctie ligt de focus van de teamchef (80-20) meer op de competentie-ontwikkeling van het team en de medewerkers.

Functie eisen
KNOCK-OUT:

Je hebt minimaal een afgeronde en erkende HBO opleiding op het gebied van informatiekunde, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbaar (kopie diploma vereist).
Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als architect, waarvan tenminste 5 jaar als Enterprise architect.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare -en strategische rol in een grote (1000+) en complexe (overheids) organisatie (weging 40%).
Je hebt ervaring met het leiden en ontwikkelen van de architectuurfunctie binnen een grote (1000+) organisatie (weging 40%).
Je hebt kennis en ervaring met TOGAF, ArchiMate, DYA, Agile/Scrum en Prince2 (weging 20%).

Competenties:

Sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht op directieniveau.
Analytisch zeer sterk en scherp kunnen doorvragen
Nieuwsgierig, initiatiefrijk, resultaatgericht
Ervaring met stakeholdersmanagement in een complexe en grote organisatie
Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Keywords:EMPLOYER:

Company:
BlueTrail
contact person:

type:
contracting, temp job
status:
open
location:
Odijk
region:
Utrecht
hourly rate:

start date:
18-05-2020
reference:
ITC-BTIT30601
duration:
12 months
prolongation:
Yes
hours per week:
36 hours
posted:
02-14-2020 11:50:51