Always on track to the perfect match

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: BTIT22971
Omgeving: Odijk
Startdatum: 25 maart 2019 (let op: screening van 6 tot 15 weken voorafgaand).
Einddatum: 31 december 2019
Optie op verlenging: Ja, maximaal 24 maanden
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: 19 t/m 21 december 2018.
Sluitingsdatum: vrijdag 14 december om 16.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Scrummaster voor 36 uur per week,

Opdracht/functie omschrijving:

De sector Ontwikkeling van de Dienst ICT, onderdeel van het dienstencentrum, zorgt voor de ontwikkeling en het testen van applicaties. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de teams Softwareontwikkeling en TestCentrum. Het ontwikkelen van nieuwe applicaties of andere toepassingen wordt projectmatig uitgevoerd door projectmanagers/leiders van de sector Programma-, Project- en Interimmanagement en/of de scrummasters van het team Softwareontwikkeling.

De ontwikkeling vindt plaats vanuit vastgestelde architectuurkaders en standaarden die door de ontwikkelstraat worden ondersteund. Het team Softwareontwikkeling verzorgt de bouw en het onderhoud van informatiesystemen en applicaties voor de Nederlandse politie en de OOV-keten.

Als Scrummaster begeleid je het agile/scrum werken. Je ondersteunt en faciliteert het Systemteam en je adviseert en begeleidt de stakeholders in het softwarevoortbrengingsproces. Met je team los je problemen op rondom een optimaal voortbrengingsproces en ondersteun je het softwareontwikkelingsmanagement met het uitdragen van het Agile-manifesto.

Als Scrummaster breng je je scrumteam naar een hoger level door ze te enthousiasmeren en door je oplossend vermogen een bijdrage te leveren aan continuiteit van het team en software. Dit doe je door middel van coaching, inzicht en het Agile werken. De doorgroei naar DevOps teams zal een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden zijn.

Vakmatige taken:

Je bent faciliterend voor team(s) in het werken volgens agile/scrum.
Je hebt oog voor de geleverde kwaliteit van de te leveren oplossingen en dienstverlening aan de gebruikers.
Je werkt nauw samen met de andere scrummasters voor een goede afstemming van planning en realisatie.
Je hebt werkervaring in een scaled agile omgeving.
Je draagt een steentje bij om het agile werken op een hoger niveau te krijgen.
Je daagt je team uit, bent in staat om met je kennis je team naar een hoger niveau te tillen.
Als Scrummaster ben je het aanspreekpunt voor je team en de stuwende kracht om samen met het team het Agile werken meer vorm te geven, coaching naar T-shape medewerkers binnen je team en vormgeven van het team binnen het Productiehuis.

 Functie eisen
KNOCK-OUT:

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, dit blijkt uit een afgeronde erkende opleiding op dit niveau, of door meerjarige werkervaring op een functie op dit niveau (diploma vereist).
Je bent gecertificeerd Scrummaster (certificaat verplicht).
Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in omgang met techneuten als stakeholders, op verschillende niveau's.
Je bent inzetbaar vanaf 25 maart 2019 tot en met 31 december 2019 voor 36 uur per week.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt minimaal 2,5 jaar (bij voorkeur meer dan 5 jaar) werkervaring als Scrummaster in Scaled Agile omgeving(en) (weging 30%).
Je hebt minimaal 2 jaar (bij voorkeur meer dan 5 jaar) werkervaring met (het onderhouden van) ICT softwareontwikkeling/applicaties onder architectuur (weging 20%).
Je hebt minimaal 1,5 jaar (bij voorkeur meer dan 5 jaar) werkervaring met het coachen van teams (weging 20%).
Je hebt een afgeronde erkende opleiding richting Informatica of Technische Bedrijfskunde, op minimaal HBO niveau.
Competenties:

Maatschappelijke oriëntatie: alert op en verdiept zich in de relevante (maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke) ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en benut deze kennis effectief voor de eigen functie of organisatie;
Organisatie-sensitiviteit: je bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij;
Overtuigingskracht: je toont gedrag dat er op is gericht om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met bepaalde plannen of ideeën;
Coachen: verkent de ontwikkelbehoeften van medewerkers en stimuleert, motiveert en coacht hen om hun vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen en de medewerkers zo verder te ontwikkelen;
Organisatievermogen: bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij;
Klantgerichtheid: herkent en onderzoekt de wensen en behoeften van anderen en speelt daarop in;
Netwerkvaardigheid - ontwikkelt en onderhoudt relaties, allianties en coalities buiten de eigen organisatie en benut deze voor het verkrijgen van informatie, steun en medewerking;
Systeemdenken - herkent zowel het groter verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en is zich bewust van de eigen positie en invloed in dat grotere geheel.

Keywords:EMPLOYER:

Company:
BlueTrail
contact person:
Ric Zandvliet
type:
contracting, temp job
status:
open
location:
Odijk
region:
Utrecht
hourly rate:

start date:
25 maart 2019
reference:
ITC-BTIT22971
duration:
9 months
prolongation:
Yes
hours per week:
36 hours
posted:
12-06-2018 11:26:06